Schimmel op muur of plafond. Wanneer je dit in huis hebt, is dit niet alleen lelijk, maar het is ook vies. Schimmels zijn kleine micro-organismen die zich heel erg thuis voelen op vochtige plekken. Ze kunnen zich namelijk razendsnel voortplanten in vochtige, slecht geventileerde ruimtes.

Wanneer je schimmel in huis hebt, dan is het heel belangrijk dat je meteen actie onderneemt. Je moet namelijk zo snel mogelijk van de schimmel af zien te komen. Ik ga je vertellen, wat je er aan kunt doen en waar je op moeten letten.

Hoe ontstaat schimmel?

Schimmel kan eigenlijk overal ontstaan, maar ontstaat voornamelijk op plekken waar het vochtig en slecht geventileerd is. Dit zijn vaak ook plekken in huis die je niet zomaar ziet. 9 van de 10 keer wordt schimmel veroorzaakt, doordat er water lekt. Kleine hoeveelheden water kunnen al schimmels doen laten ontstaan.

Hoe merk ik schimmels op?

Schimmel is heel vaak meteen te zien. Er ontstaan vieze vlekken op de muur, op de wand of op de vloer. Het is wel zo dat dit niet altijd zo is. Schimmel kan zich namelijk ook ontwikkelen op plekken waar je het niet kunt zien. Een plek waar dat vaak gebeurt is in inbouwkasten of achter het behang.

Schimmels hebben ook een kenmerkende geur. Wanneer er een zeer muffe geur op de kamer hangt, dan raad ik je aan om eens op onderzoek uit te gaan. Schimmel op muur en/of wand kan ook verborgen zitten.

Schimmels heb je in meerdere kleuren. Toch is het de zwarte schimmel die het meest voorkomt als er in huis sprake is van schimmel. Water en ander vocht zorgen namelijk voor een broedplaats voor zwarte schimmel. Daarnaast heb je ook nog gele, groene, witte en roze schimmel.

Schimmel

Zijn schimmels ongezond?

Schimmels zien er niet alleen vies uit, stinken niet alleen, maar zijn ook schadelijk voor onze gezondheid. Schimmel kan namelijk alles wat met ademhaling te maken heeft irriteren. Tevens kunnen chronische ziekten als astma en COPD verergert worden wanneer men schimmelsporen inademt.

Daarom is het echt heel erg belangrijk, dat wanneer je ook maar kleine sporen van schimmels ziet, dat je actie onderneemt. Nederland heeft veel gespecialiseerde bedrijven zoals Lavo Reiniging BV die voor jou de schimmels helemaal verwijderen.

Wat kan ik doen tegen schimmels?

Wanneer het aankomt op het verwijderen van schimmels, dan is dit een hele precieze klus. Het verwijderen van schimmels moet heel erg nauwkeurig gebeuren. Er mag namelijk geen enkel spoor van de schimmel meer over blijven. Wordt niet alle schimmel verwijderd, dan is de kans groot dat het zo weer terugkomt.

Daarnaast is het best gevaarlijk om schimmels te verwijderen. Het kan schadelijk zijn voor luchtwegen, maar ook voor de huid. Bepaalde veiligheidsmiddelen zijn echt een vereiste. Een bedrijf als Lavos Reiniging BV heeft alle moderne technieken in huis. Zij komen de schimmel op een veilige en verantwoorde manier verwijderen. Zij weten ook precies wat ze moeten doen.

Zelf schimmels gaan verwijderen, dat raden we af. Haal de juiste mensen erbij om voor altijd van die vieze schimmels af te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *